Facebook   

Home


 

 
 

Openingstijden:

donderdag en vrijdag
van 10.00 tot 17.30
zaterdag
van 10.00 tot 17.00 uur 

Dinsdag, woensdag, zondag en in de avonden uitsluitend op afspraak.
072-5202112

What's App:
06 51 69 00 75

Gesloten wegens vakantie van 29 augustus t/m 19 september 2016.
 
Uw winkelmandje

Bijzondere stage

9 oktober 2013 - De tsjechische studente Zuzana Dadakova is voor een aantal weken op werkbezoek bij Metal Art. Zuzana is haar opleiding begonnen in 2008 op de Universiteit van West Bohemia, Institute of Art and Design, op de afdeling Product design. In 2010 heeft ze de overstap gemaakt naar de afdeling Metal and Jewellery Design. Ze was erg onder de indruk van hoofddocent professor Vratislav Karel Novák. Deze geïnspireerde kunstenaar heeft de grote Metronoom in het Letná park in Praag gemaakt. De altijd bewegende slinger van de metronoom is vanuit het hele centrum van Praag zichtbaar en heeft een schilderachtige schoonheid. De kinetische kunst van Vratislav Karel Novák heeft veel invloed gehad op het werk van Zuzana.

De opleiding die Zuzana volgt is niet alleen ambachtelijke, maar geeft ook ook ruimte voor het ontwikkelen van een eigen richting. Zuzana heeft haar bachelors opleiding afgerond met insect-achtige objecten. Deze bewegen door lichte trillingen. Het zijn fantasievolle en technisch bijzondere objecten geworden.

Zuzana zit nu in haar laatste jaar van haar Masters Degree. Een hoger niveau dan wij hier in Nederland in sieradenopleidingen kennen. Zij werkt straks in Bratislava verder aan haar eindexamenproject. Ze speelt met het idee om een connectie te maken tussen het lichaam en het sieraad. Een daadwerkelijk contact met actie en interactie. Wat het precies zal gaan worden zal blijken als ze haar project gaat presenteren in de zomer van 2014.
De komende weken werkt ze nog in het atelier van Metal Art. Ze is erg onder de indruk van de uitgebreide outillage van de werkplaats; met CNC draaibanken, een CNC freesmachine en uitgebreide conventionele draaibanken is dit geen gebruikelijke goudsmidswerkplaats. Er valt genoeg te leren voor Zuzana, juist omdat zij zeer geïnteresseerd is in techniek en beweging. Een prachtige broedplaats voor haar, maar haar visie is ook weer inspirerend voor de goudsmid van Metal Art, Joeri Dijkman . Het werkbezoek is mede mogelijk gemaakt door de Rotary Alkmaar.

Laatste 5 nieuwsartikelen

Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.U bent niet ingelogd
Alleen geregistreerde en ingelogde bezoekers mogen reageren.