Trouwringen uitzoeken bij Metal Art

Zijn jullie op zoek naar bijzondere trouwringen? Kom dan zeker eens langs bij ons in de winkel. Hier kunnen we meer laten zien én beter jullie wensen bespreken dan via de digitale weg. Neem rustig de tijd om rond te kijken en onder het genot van een kopje koffie of thee bekijken we welke modellen jullie aanspreken. Het model is het eerste waar je naar zou moeten kijken. Is er een model in onze collectie die het al helemaal is óf gaan we persoonlijke aanpassingen doen? We kunnen natuurlijk ook een nieuw model voor jullie ontwerpen. Hebben jullie een eigen idee? Prima, die willen wij graag voor je maken!
 

 

Materialen

Als het ontwerp van de ringen duidelijk is, kunnen we overleggen van welke materialen we de ringen gaan maken. Grijs titanium, zwart zirkonium, geelgoud, witgoud, roodgoud…. Mooie materialen en mooie combinaties. De keuze van het materiaal is persoonlijk, misschien kies jij wel een andere kleur dan je partner. Doordat het model van de ringen aan elkaar relateert kun je best je eigen keuze doen in kleur of materiaal.  
Titanium en zirkonium zijn minder kostbaar dan goud en super goed bruikbaar, ook als je bijvoorbeeld allergisch bent. Als je meer wilt weten over de materialen waar wij mee werken klik dan HIER.

Omschrijving

We nemen uitgebreid de tijd om een goede en duidelijke omschrijving te maken van jullie trouwringen. We beschrijven maten, materialen, vorm en edelstenen. Een gravure in de ring is meestal geen enkel probleem en zullen we ook noteren. Je hebt keuze uit verschillende lettertypes. Eventuele schetsen of digitale tekeningen worden ook aan de opdrachtomschrijving gekoppeld. Zo weten we allemaal wat er exact gemaakt moet worden.

Ringmaat van de trouwringen

Wij vinden het belangrijk dat een ring perfect past aan de hand. Wij geven je altijd een pasring mee naar huis. Deze aluminium ring heeft ongeveer dezelfde breedte en dezelfde binnenvorm als je nieuwe ring zal hebben. De ringmaat kun je op deze manier goed uitproberen, in jouw omgeving en in jouw tempo. Als je helemaal tevreden bent over de ringmaat, dan gaan wij pas aan de slag. De nieuwe trouwring zal dezelfde maat krijgen als de pasring. Zo weet jij ook zeker dat je trouwring goed zal passen.

Ophalen of opsturen

Als de trouwringen helemaal klaar zijn krijg je een bericht van ons. Je kunt er dan voor kiezen om de trouwringen persoonlijk op te halen óf op te laten sturen. Als je weinig tijd hebt of ver weg woont is opsturen een goede optie. Wij mailen een foto van de ringen en ontvangen dan graag de laatste betaling. De verzending gaat daarna met aangetekende post en valt onder onze verzekering. Als jullie de trouwringen hebben ontvangen kun je zelf de ringmaat nog controleren met de pasringen. Die stuur je dus pas terug als alles in orde is.

Wat kost een trouwring?

De prijs van een trouwring wordt door verschillende factoren bepaald. Het materiaal bepaald een deel van de prijs. Goud is duurder dan titanium of staal. Een ring van platina kost juist meer dan een ring van goud. De prijs wordt van een ring wordt ook beinvloed door de tijd die nodig is om de ring te maken. Een eenvoudige ring is betaalbaarder dan een ingewikkelde ring. 

Een trouwring naar eigen ontwerp hoeft niet duur te zijn. Ook hiervoor geldt dat de keuze van het materiaal meespeelt in de kostprijs van de ring. Kies je voor titanium, zwart zirkonium of staal, dan blijft de ring vaak betaalbaar. Is jouw ontwerp goed te maken, ook dan zal het een betaalbare trouwring worden.

Bij een groot aantal van onze trouwringen vindt u de prijzen op onze website. Klik op de afbeelding boven in de balk en een informatiemenu verschijnt met de prijs van de betreffende trouwring of trouwringen.