Platina

Ook is goudsmid Joeri Dijkman bezig geweest met het ontwikkelen van sieraden met platina. Vooral de combinatie van zwart zirkonium met geschuurd, mat platina is een prachtig uitgangspunt.
Platina is een zeldzaam en kostbaar materiaal. Het edele metaal wordt gevonden in Zuid-Afrika, Rusland en de Verenigde Staten. Platina heeft een hoog soortelijk gewicht (het is relatief zwaar), een hoog smeltpunt en is een taai en lastig materiaal om af te werken.

In sieraden wordt platina al jaren toegepast, hoewel het in Nederland niet veel gevraagd of gebruikt is. Dat is erg jammer, want het materiaal is prachtig. Meestal wordt platina mat afgewerkt als het wordt gebruikt in sieraden. Platina is een zeer edel metaal en zal daarom niet aan de lucht oxideren. De witte kleur blijft wit. Anders dan bijvoorbeeld zilver, wat snel bruin kan uitslaan door oxidatie.


Interesse gekregen in een sieraad met platina?  Wij maken:

  • platina trouwringen
  • platina ringen
  • platina hangers
  • etc
    Kom eens langs in onze winkel.

Kleur van platina

Wit, dat is de kleur van platina. Platina is witter dan witgoud! Het metaal platina is zo super edel dat het niet zal oxyderen. Er ontstaat geen verandering van kleur na verloop van tijd.