Zirkonium

Sinds 2001 heeft Metal Art als eerste producent sieraden met zwart zirkonium op de Nederlandse markt neergezet. Een aantal trouwringen uit de Metal Art collectie kan worden uitgevoerd in zirkonium vaak gecombineerd met andere metalen, goud of platina. Daarnaast heeft Metal Art speciaal voor dit exotische materiaal sieraden ontwikkeld. Hierin wordt gebruik gemaakt van de bijzondere, diepzwarte oxidelaag die ontstaat na een speciaal verhittingsproces. Deze zwarte laag is bijzonder hard, het krijgt een 8,5 op de schaal van Mohs. De eigen kleur van zirkonium is grijs. Juist de combinatie van deze twee tinten maakt een zirkonium ring zo speciaal. Wij maken veel gebruik van de twee kleuren van zirkonium. Vooral de combinatie van een grijs hoger liggend deel en zwarte verdiepte lijnen zorgen voor speciale en duurzame ringen.
 
Zwarte ring met diamantZirkonium hoort tot de groep moeilijk smeltbare metalen waarin ook titanium, niobium, hafnium, tungsten en vanadium te vinden zijn. Deze metalen worden toegepast in de industrie en kunnen temperaturen weerstaan van ruim 1000 tot 2200 gr/C terwijl zij toch hun sterkte behouden.  De zirkoniumlegering die wij gebruiken is bestendiger en harder dan puur zirkonium.  
 
Het vervaardigen van een sieraad van dit complexe materiaal is een vakkundig hoogstandje.


Lees meer op Wikipedia over zirkonium

Kleur van zirkonium

De kleur van zirkonium is grijs. Dit is de kleur die het metaal door-en-door heeft. 

Door verhitting kan een harde ZWARTE huid op het zikonium gebrand worden (zirkoniumoxyde). Deze huid is harder dan het metaal zelf, maar is niet onschendbaar. Wel is de laag duurzaam genoeg voor gebruik op ringen en ringdelen.

 

Zirkonium trouwringen

Om trouwringen een speciaal uiterlijk te geven maken Joeri Dijkman en Mireille Ponsioen gebruik van het onbekende metaal zirkonium. Van zichzelf is het metaal grijs van kleur. Door een speciaal verhittingsproces kan er op het metaal een harde diepzwarte oxidelaag ontstaan. Het zwarte zirkonium combineert geweldig met geelgoud, mat grijs titanium of glanzend staal. Zo onstaan prachtige eigentijdse ontwerpen. Vallen jullie voor zwarte zirkonium trouwringen?
ring met grove structuur
Design trouwringen, zwart zirkonium en titanium.

Door te werken met zwarte lijnen op de ringen kun je allerlei bijzondere patronen maken. Wij hebben zirkonium ringen met zwarte patronen in de winkel liggen als voorbeeld. Wil je zelf je eigen patroon op de ring laten maken, heb je een eigen ontwerp gemaakt? Daar gaan wij graag mee aan de slag. Ringen met speciale patronen kun je ook hier vinden: RINGEN MET PATRONEN EN INITIALEN
De combinatie van zwart zirkonium met edelstaal is prachtig. Zwart en wit, een betaalbare combinatie. Ideaal voor het creeëren van bijzondere vriendschapsringen.
Het kopen van een zwarte trouwring kan via onze website of je kunt een bezoek brengen aan onze winkel in Alkmaar.