TWEE Nominaties in juwelenwedstrijd voor goudsmeden!

29 september 2014 - Joeri Dijkman én Mireille Ponsioen zijn genomineerd in de Nederlandse Ontwerp Wedstrijd, uitgeschreven door de Vereniging voor Goud- en Zilversmeden. Het is de vijfde keer dat de VGZ deze wedstrijd organiseert. Uit alle inzendingen van goudsmeden uit heel Nederland zijn Joeri en Mireille beide geselecteerd, samen met nog 6 andere goudsmeden. De laatste acht goudsmeden strijden tegen elkaar: wie maakt HET Erfstuk van de Toekomst!

Dit is de omschrijving van de opdracht:

Thema 2014: Erfstuk van de Toekomst
Het prachtige, eeuwenoude ambacht van goudsmid heeft vele erfstukken van blijvende waarde opgeleverd. Het thema voor de wedstrijd is daarom "Erfstuk van de Toekomst".

De relatie met 200 jaar Koninkrijk
We vieren dit jaar dat Nederland 200 jaar een Koninkrijk is. Een lange traditie van beërven van de koninklijke titel door de Oranjes werd met de kroning van Willem I ingezet. Prinses Amalia erft op haar beurt de troon als zij haar vader opvolgt als Koningin van Nederland.

De opdracht aan de deelnemers was het thema "Erfstuk van de Toekomst" uit te werken tot een juweel, dat geschikt zou zijn voor Prinses Amalia. Een sieraad van ambachtelijke schoonheid dat verleden, heden en toekomst met elkaar verbindt.


Op deze Nieuws-pagina zullen we de komende weken beschrijven en met foto's laten zien hoe we werken aan de twee juwelen, twee erfstukken voor de Toekomst.

Relevante nieuwsartikelen

In de media, Alkmaarse Courant  7 november 2014
Erfstukken  4 april 2014
Inzending NOW  1 oktober 2009

Laatste 5 nieuwsartikelen

Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.U bent niet ingelogd
Alleen geregistreerde en ingelogde bezoekers mogen reageren.