Pierre Junod design horloge

Een mooie serie horloges vormt de collectie van horlogefabrikant Pierre Junod. Hij heeft aan verschillende internationale architecten en ontwerpers gevraagd een horloge te ontwerpen voor zijn collectie. Pierre Junod probeert de horloges precies zo te produceren zoals de ontwerper het idee, de vorm, de kleur en het formaat heeft neergezet.
Elk horloge wordt geheel gemaakt in de workshop in Zwitserland en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Ontwerpers zijn bijvoorbeeld Leila en Massimo Vignelli, Vito Noto, Mario Botta en Arne Jacobsen.

 
«We enjoy asking both young and established architects & designers to create a watch for our collection. We do our best to produce the watch as close as possible to the de-signer's original idea; shape, colours, size, concept. Each watch is then entirely made in Switzerland in our own work-shop.»
Pierre Junod & Danuta Junod 
 

Easy Going Watch

Een bouwsteen principe is de basis van dit horloge. Het horloge bestaat uit verschillende elementen, de band, de kast en het klokje zelf met gekleurde wijzerplaat. De afzonderlijke elementen kunnen worden uitgewisseld zonder gereedschap en er kan dus eindeloos worden gecombineerd. De objecten ontworpen door Claudia Schäfer.De basis bestaat uit 2 banden, één kast en één klokje. Daarnaast zijn de onderdelen ook los verkrijgbaar. De band wordt eenvoudig om de pols geslagen en zit dan perfect op maat.
 
bijzonder wit horloge    opvallend paars horloge   grappig gek horloge
 

Horloges van Issey Miyake:

Achter elk horloge van Issey Miayake zit een ontwerpvisie. Zoals bijvoorbeeld bij de serie horloges: W - watch. De ontwerper is Satoshi Wada, die onder andere designer is bij Audi, Duitsland. Hij heeft een nieuw type chronograaf ontworpen met elementen uit de autodesign: de snelheidsmeter met lange dunne wijzer.

De designers weet het zelf erg mooi te verwoorden. Satoshi Wada: "Het ontwerp van dit horloge reflecteert de minimalistische kijk op het traditionele en esthetische gevoel van Japan. Het doel is om terug te keren naar de basis van de traditionele kunst. Mijn ontwerp is een nieuw type chronograaf horloge dat zijn oorsprong vindt in Japan."

Maar het is uiteindelijk gewoon een mooie klok!