Facebook   

Home


 

 
 

Openingstijden:

donderdag en vrijdag
van 10.00 tot 17.30
zaterdag
van 10.00 tot 17.00 uur 

Dinsdag, woensdag, zondag en in de avonden uitsluitend op afspraak.
072-5202112

What's App:
06 51 69 00 75

Gesloten wegens vakantie van 29 augustus t/m 19 september 2016.
 
Uw winkelmandje

In de media, Alkmaarse Courant

7 november 2014 - Sieraad voor Amalia
Van de acht finalisten in de wedstrijd “Erfstuk van de Toekomst”, waarbij de opdracht was een sieraad te maken voor prinses Amalia komen er drie uit Alkmaar. Twee goudsmeden werken in één zaak: Metal Art aan de Laat 81.

De goudsmeden Joeri Dijkman en Mireille Ponsioen gaan voor de wedstrijd van de Vereniging Goud- en Zilversmeden “tot het uiterste”, aldus Ponsioen. Zij maakt een collier met zeven elementen van witgoud en bezet met robijnen, saffier, smaragd, vuuropaal en diamanten: “Ik wilde de nadruk leggen op een sieraad dat jeugd, liefde en vrolijkheid uitstraalt, dus iets dat niet zo zwaar op de hand is. Ze is tenslotte pas elf jaar.” In het collier komen maar liefst vijf- tot zeshonderd edelstenen, die er op het moment door de zetter worden ingezet.
Dijkman maakt zijn sieraad, een broche, wel helemaal zelf en ook hij heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt. De broche heeft als middelpunt een lichtblauwe aquamarijn, die water symboliseert, zo verbonden met haar vader. Daaromheen de zon uit de vlag van Argentinië, het geboorteland van haar moeder. En daar weer omheen een ring van diamantjes. De aquamarijn wordt vastgehouden door zeven pootjes en heeft een doorsnede van twaalf millimeter. Amalia is op de zevende van de twaalfde geboren. Er komen honderd diamanten in de broche: opgeteld haar leeftijd met die van haar vader en moeder. Het gewicht van de bodemplaat is 33,10 gram. Het geboortegewicht van Amalia was 3310 gram.
Bijzonder is dat Dijkman de broche op de 0,005ste millimeter nauwkeurig heeft gefreesd.
Of de ouders van Amalia het winnende ontwerp dan inderdaad kopen, is niet bekend.

Laatste 5 nieuwsartikelen

Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.U bent niet ingelogd
Alleen geregistreerde en ingelogde bezoekers mogen reageren.